Wednesday, December 16, 2009

Skandal Rasuah Dalam Kabinet Najib Razak

Kepada
YB Dato Liow
Menteri Kesihatan Malaysia


Saudara memberi keutamaan kepada perkara yang silap sejak saudara mengambilalih kementerian kesihatan.

Saudara sepatutnya berikan perhatian kepada H1N1 sebaliknya BiNi (Lee Su Loo) pula yang diutamakan!

Hadiah bernilai setengah juta Ringgit Malaysia telah saudara berikan kepada isteri saudara pada bulan Januari 2009!

Sebuah Toyota Alphard berharga 574,884.10 Ringgit. (No pendaftaran WSB 15)

Siapa yang membayarnya? Axis Construction Sdn.Bhd, sebuah syarikat yang kerap memenangi tender di kementerian saudara.

Dalam bulan Januari 2009 cek HLB 373727 ($ 324,884.10) dari Axis Construction kepada pengedar kereta untuk bayaran kenderaan WSB 15. Dan sekeping lagi cek bernilai rm9,299.90 bernombor siri HLB 373727.

Malahan bayaran bulanan kenderaan tersebut juga dijelaskan oleh kontrator atas arahan saudara sebagai hadiah kepada BiNi saudara!!!

Jantung yang sihat terbakar bersama syarikat tembakau!!!

Pada 19hb setiap bulan, Benny Ho dari Axis construction akan mendepositkan rm4,730 ke dalam akaun bank BiNi saudara (Public Bank Saving Account Number 4487469902). Antara cek tersebut ialah HLB 359666 and HLB 383393!

Kerajaan Rakyat - SPRM belapa lama mau silisai ini kes? Lagi ada mau campak kasi mati ka kawan? Wa ada ingat, ini hal siasat talak guna. Lu angkat itu Liow kasi tiu sama lia. cinang kilija. Cilika lu Es Pi Al M. Lu kilija ma-n ma-n.

Sumber asal: Malaysia Today

31 comments:

RAKYAT BERDAULAT said...

Asyik nak bagi HADIAH merangkap RASUAH pada menteri / isteri dan PECACAI AWAM...itu pasal lah projek banyak RUNTUH dan TERBENGKALAI..syukur TG Nik Aziz dilindung ALLAH...tak ambil HADIAH..

juragan said...

Cuba tengok kes Bini Pemimpin MCA ni...ada SPRM siasat,,ada sedikt je..dari jam 1.00 ptg sampai 4 ptg...kerana tak sampai tengah malam buta mcm kes Teoh Beng Hock..ini semua sandiwara dari SPRM nak tunjuk pada public kononnya pihak SPRM x pilih bulu....kepala otak hang Banghal SPRM.

jai said...

Aiya blo Sopi!!!

Lu apa hat mau bising2???

Lu cuba ikut macam itu NAZILI TAUKE KANGKONG, liam2 luluk kasi sokong sama bn maaa...

Lu bawah punya olang kalau sakit kita kasi ubat sulah cukup.

Kita atas punya olang mau cali makan libih sikit lu tak mau kacau maaa...

Ada butut ka Es-Pi-Al-Em???

Itu khir toyo lagi manyak kaya dali saya wooo...

Cuba lu tengok itu Es-Pi-Al-Em ada kasi siasat sama lia ka???

Kah kah kah...

Wei alik NAZILI TAUKE KANGKONG!!!

Lu mesti kasi sokong sama kita arrr...

Lu sakit kita kasi lu ubat lu misti sokong sama kita ok.

Itu atas punya olang apa bikin pun lu kasi tutup mata arrr...

Lu tak mau bising2 arrr...

Kasi sokong sama bn arrr...

Nanti kita kasi ubat sama lu punya sayut kangkong!!!

Kah kah kah...

jarum mas said...

dengar kabar pimpinan tertinggi MCA yang letak jawatan tu akan menyertai PKR..sah sekarang Najib dan Muhyidin dah x dpt tidur lena mengenangkan nasib diri mereka...mereka takut akan bertambahlah ramai MP dari MCA@BN akan letak jawatan dan masuk PKR..bersiap sedialah KR menempah tiket ke putrajaya..dan kepada pimpinan tertinggi UMNO yg bertaraf menteri awas...pasukan peguam handalan dari PR akan mengaum dan bersiap sedia untuk hantar kamu semua ke mahkamah.. tunggu dan tunggu siaran langsung dari mahkamah perbicaraan para menteri BN yg terlibat dgn brmcm2 skandal...ada menteri yg haprak ini akan terkincit dan terkencing dlm mahkamah akibat soalan bertubi2 dari Karpal Singh, Govind Sing DEO, Sulaiman Abdullah, Zulkifli Nordin, SN Nair serta ramai lagi..sama2 kita tunggu.

kerkil said...

keretakan demi keretakan dah sampai peringkat tertinggi MCA letak jawatan...sah doa dari TGNA dimakhbulkn tuhan.ini baru awal je kita tenguk apa musibah akan menimpa diri dan prti mereka nanti..

jai said...

Silamat pagi encik jarum mas.

U ala ciakap ini macam:

"bersiap sedialah KR menempah tiket ke putrajaya.."

Aiya encik jarum mas!!!

Ini macam arrr, itu blo Sopi akan jadi PiEm ma sebab u ciakap KR buka itu PR!!!

Itu Anwar mana mau taluk???

Kah kah kah...

TAK MAU MALAH ARRR ENCIK JARUM MAS!!!

Gulau2 saja!!!

Kalu itu blo Sopi jadi PiEm saya gelenti kita semua sinang talak payah bayar tol dan itu minyak kasi tulun jadi RM1 satu liter.

Kah kah kah...

jarum mas said...

Hello jai
Itu blo sofi kita akan lantik jadi ketua pengarang kat Utusan Malaysia (nama Utusan Malaysia) kita akan tukar kepada Utusan Rakyat..saham2 yang puak UMNO ada kepentingan dlm Akhbar tu kita akan Rampas dan beri kat fakir miskin...manakala ko Saudara Jai..Anwar kasi jadi Ketua Pengarah Kat TV3 ganti Dato Farid Ridwan..Farid Ridwan tu akan akan anwar singkir..amacam ada bagus cadangan gua ni...gua kasi calun MP cukuplah...kah kah kah kah kah.

jarum mas said...

lagi berita hangit yang diterima...Timbalan menteri Perlancungan Dato Sulaiman letak jawatan kerana x sebulu dengan Dato Ng Yen Yen...beliau dijangka menyertai PR...woww lagi sekali Najib x dapat tidur lena dan x lalu makan..agaknya ini semua doa dari TGNA kot..amacam blo Jai apo pendapat ko tu! kalau tanya Nazri bertambah sasau lah hujah dia tu..

jai said...

Aiya jarum mas!!!

Saya jadi itu pam attendent pun sulah cukup maaa...

Kasi tuang minyak RM1 satu liter dalam u punya keleta.

Itu petlonas kita tukak jadi PETRO-KR!!!

Kah kah kah...

jai said...

Jarum mas...

Itu sulaiman anak taib mahmud maaa...

Lia punya bapak sulah kaya sama bn apa macam anak mau masuk PR???

jarum mas said...

gua tahu itu dato sulaiman anak taib..tapi dia ingat bila masuk PR segala keborokan bapanya akan PR dilindungi...ohhh tidak..bapaknya termasuk dlm pemimpin BN berprofail tinggi dalam geraf PR untuk kita humbankan kedalam penjara..

jai said...

Jarum mas...

Kita harap PR jangan jadi macam bn yang tak ubah seperti tong sampah!!!

Mana2 pemimpin yang bermasalah tidak ada tempat dalam PR!!!

Kita perlukan kualiti bukan kuantiti!!!

Biarlah bn terus mengutip sampah2 dari PR seperti 3adun katak di Perak dan satu di Selangor.

HIDUP PR!!!

Tropic Thunder said...

Mana pegi nyer si bapak dan anak biawak ni, huahahahaa....

Anonymous said...

kalau aku maki orang marah.
tak maki aku yang marah
baik aku maki
celaka umno!!!! MCA rasuah umno senyap. mana bingai sonkok tinggi. demolah bawak kepala babi pulak kali ni.

Tukang cat kereta

mad1 said...

dibawah ialah senarai nama ahli2 parlimen yg tidak hadir semasa pembentangan bajet 2010 di parlimen 2 hari lepas dimana bajet diluluskan dgn undian tipis kemenangan 3 undi sahaja. sekiranya bajet tidak lulus hari itu mengikut undang2 parlimen maka kerajaan yg ada secara otomatis bubar. begitu nyaris sekali kerajan bn tumbang 2 hari lepas. inilah senarai nama2 pemimpin pr yg tidak hadir. semoga mereka tidak dipilih lagi menjadi ahli parlimen di pru akan datang kecuali gorbind singh deo yg dilarang memasuki dewan utk tempoh setahun.

Kwsn Kerusi Parti Nama
P008 Pokok Sena PAS Mahfuz Omar
P016 Baling PAS Taib Azamudden Md Taib
P043 Bagan DAP Lim Guan Eng
P046 Batu Kawan DAP P. Ramasamy
P049 Tanjong DAP Chow Kon Yeow
P050 Jelutong DAP Ooi Chuan Aun
P051 Bukit Gelugor DAP Karpal Singh
P052 Bayan Baru PKR Zahrain Mohamed Hashim
P057 Parit Buntar PAS Mujahid Yusof Rawa
P058 Bagan Serai PKR Mohsin Fadzli Samsuri
P094 Hulu Selangor PKR Zainal Abidin Ahmad
P098 Gombak PKR Mohamed Azmin Ali
P101 Hulu Langat PAS Che Rosli Che Mat
P103 Puchong DAP Gobind Singh Deo *
P109 Kapar PKR Manikavasagam Sundaram
P121 Pantai Dalam PKR Nurul Izzah Anwar
P122 Seputeh DAP Teresa Kok Suh Sim
P124 Bandar Tun Razak PKR Abd Khalid Ibrahim
P171 Sepanggar SAPP Enchin Majimbun @ Eric
P190 Tawau SAPP Chua Soon Bui

storm62 said...

kpd: KR
aiya blader sopi ar,

itu liow tiong lai ar, lia mentri bn lo, itu pasai gua olang tak boleh suka2 mau siasat ma.

lu tenguk macam itu toyol punya kes har, gua olang pun tak boleh siasat ma, nanti dia kasi kita olang itu penyapu, gua olang semua habis tak boleh cali makan ma. nanti talak kilija lo.

lu olang kasi kesian sikit sama gua olang ma. gua punya boss pun sulah berhenti, itu boss balu juga talak teluq mau siasat juga.....gua olang apa boleh bikin? gua olang mau cali makan saja lor.

lu olang tau, sikalang mau cali makan susah ma.

sikalang PR jadi gomen, gua olang takoot mau makan duit ma....manyak susah mau cali makan suap. itu pasai semua kes ala slow sikit....sila tunggu lama2 sikit. gua olang mesti kasi sattel itu kes semua, gua gerenti, ok?

yg benar,
kaki dan tangan Es Pi Ar Em. (yeam ay si si)

u/p : kepala hotak (boss balu)

Tropic Thunder said...

Salam mad1,

klu si Gobind Singh Deo tu aku xkisah sbb die kene gantung selama setahun, tapi muke2 yg lain tu ape kejadahnyer smpai xdtg, dh tau bajet 2010 tu menyusahkn rakyat depa boleh pulak buat main2 bende2 serius mcm ni, tak boleh diharap!!!, mintak jasa baik kpd pucuk pimpinan PR supaya kasi black list mangkuk2 MP Pakatan kt atas tu jika xade sbb yg munasabah diatas ketidakhadiran mrk...

juragan said...

wahai Tropic Thunder,

xde gunanya kalau MP pakatan gi hadir untuk dengar c Pm tu brhujah pasal Bajet 2010...sbb dasar yang akan dibuat olih MahaF..... mana bolih kita bangkang dan sanggah,kalau MP PR bertempik dan bangkang hujah2 Mahaf sampai bergegar parlimen pun ia x layan punya..speaker pun satu.. pasti xkan beri can kat pembangkang untuk membangkang...perjanjian yg dah terbukti dia berani langgar..inikan pula dlm parlimen...siapa x kenal 1M ni....

Anonymous said...

elo elo. kilajaan lakyat.

lo olang apa ciakap? lu olang tatak tengok wa olang bikin kilija. wa mau kilija. wa tiangkap busat punya olang wa jadi susah. wa bini wa anak sume lia olang kiacau. lia olang anta itu SB mali wa punya luma. wa tatak sinang luluk. cilaka itu gomen.

lu kilajaan lakyat ada tau ka. wa ali ali pilihanlaya wa tatak undi itu BN. wa kasi wa punya undi sama itu mulan. itu mulan lu tau ka? itu mulan la. wa tatak tau ciakap. wa ciakap mulan olang ciakap Bulan.

Lu tau wa apa kilija?
wa kilija SPRM

Saya Perembat Rasuah Manyak

jarum mas said...

Apa dah jadi akuan dari Ketua Kelab Penyokong BN yg mengatakan Presiden MCA OTK ada terima rasuah RM 10 juta dari beliau....kenapa SPRM x siasat..ohhh sbb dia menteri dan kroni Najis x berani siasat..cakap x serupa bikin ..tu Ahmad Said ketua SPRM dulu berkata kita x pilih bulu baik orang biasa atau orang politik..kenapa senyap...tau tau je akibat desakan pembangkang terus resign..dasar ahmad said bacul.. nasib baik ada 82 MP handalan dari PR kat parlimen maka terbongkar isu PKFZ..seandainya bagaimna tiada MP PR tu..alamat isu ini terus tengelam..apa kata Wahai Jai..diam je..C mangkuk Langau Nazri mana pi dah kering idea kot..aku baru tadi buka web pemuda umno..unhhh hampas hujah mereka mcm setan.

Nazri said...

sila kemukakan bukti kalau betullah LTL terlibat dgn penyalahgunaan kuasa.pembangkang ni cakap je sampai berbuih mulut dan bila disuruh kemukakan bukti, terus kecut telur.mmg tak guna punya PR.

Anonymous said...

elo kilajaan lakyat. wa mau tanya sama lu. apa pasat lu kepala manyak bootak? lu kilajaan lakyat apa kilija? Lu tulit tulit apa pasat kepala bootak?

wa ciakap sama lu. wa kilija es pi al em sula manyak lama. wa sini kilani lagi atas. itu apa ciapa? cina ciapak itu kilija pigalah. bukan itu pigalah. itu pigalah punya nombor dua. Lu tau ka? itu timalan pigalah.

Wa cilita sama lu. sini kilija manyak susah. dulu wa ada siasat ampat kes. itu lasuah punya hal. wa sula siasat. wa sula ale manyak kuat punya buti. wa sula kasi kilitas lipot sama wa punya atas pigalah.

Lu tau apa hal ka? wa pigalah ciakap wa punya kes tak le kes. wa punya kes lia tak le belani go on. itu go on lu tau ke? lia tak le belani kasi terus la. Lia ciakap wa siasat ampat olang. butut ka?. butut la. Lia lagi ciakap satu olang itu umeno punya ba'alian ketua. dua olang lagi itu menteli punya selale. ayo manyak susah. Lu tau itu lagi satu olang sapa ka? haiya! ini lagi manyak cilaka. itu satu olang itu pigalah punya selale.

haiya manyak susah ini es pi al em.

kilajaan lakyat. lu ada paham wa ciakap?

wa kilija SPRM

Anonymous said...

elo kilajaan lakyat

wa sula ciakap. Lu tak le picaya lu punya pasat. wa mali wa luma wa kasi tunjuk baca sama lu. wa ale manyak buti. wa kasi sama lu lu kasi tunjuk sama lu punya blog. olang lakyat sume lu kasi baca. Lu ale belani ke. wa ciakap butut punya.

wa kilija SPRM

Nazri said...

tak baik kalau kita dengki dgn rezeki yg telah ditentukan.sebagai manusia, kita sepatutnya berusaha dgn lebih gigih lagi jika kita mendpti yg kita ni tak bernasib baik spt org lain yg lebih bernasib baik drpd kita.Tuhan tetap akan menolong org yg tidak mudah putus asa.dgn mendengki kelebihan org lain, kita bukannya dpt ape-ape faedah pun.tak usahlah kita menuduh yg bukan-bukan terhadap LTL krn LTL belum lagi terbukti bersalah, biarkan pihak yg bertanggungjawab menjalankan siasatan.jgnlah kita membuat spekulasi yg bukan-bukan krn ia boleh menganggu kelancaran siasatan.

Kerajaan Rakyat said...

Salaam semua penitip bicara minda juga pengunjung yang dikasihi,

Allahuakbar Allahuakbar Allahuakbar!!!

Membaca titipan sdra Nazri pada jam 7:00PM 16 Dec membuat saya tergamam seketika. Betulke ini Nazri!!

Nazri, Nazri.... Lebih baik ditegur SPRM sekarang sebelum seorang lagi mati dibunuh dan dicampak keluar tingkap.

Ini bukan tuduh bro, ini kenyataan. Siap ada bukti no cek lagi. Bank mana juga dinyatakan. Kalau agak-agak saudara tidak puas hati kerana sedara saudara, YB Dato Liow dituduh, saudara saman je lah. Susah sangat kenapa? Saman je blog-blog PR yang buat cerita ini.

Salaam Takzim

mad1 said...

nazri memang bahlol.

Anonymous said...

bro sofi,

kita semua ada satu lidah, dia pong ada satu lidah TAPI BERCABANG!....itulah sebabnye cara dia pusing amat klasik!

Namun kita kena tengok dan amati satu klasik example of TONGUE TWISTING.....ni kerja mamak tua tu, A-GONG bagi nazri, dia berjaya berpusing2 dalam blog dia, terkini....dia cerita pasal kera-jaan kita kini dah ubah foreign policy!....katanya, dulu masa dia, dia sokong
Iran....la ni kita tak sokong Iran lagi katanye!....ini isu nuklear....dia membebel katanya dunia barat simpan beribu2 nuklear warhead boleh....tapi Iran tak boleh?...ini dia tulis....seolah2 membela Iran dan Islam!.... yang akan diserang nanti!. (he is good at mentioning something and hence clearing his name FIRST before something he knew CAN HAPPEN WILL HAPPEN!).....semua orang sudah tahu Iran akan diserang dalam masa terdekat ini......

Ni mamak yang sama ni tak cakap dia seorang pemimpin ISLAM DARI SEBUAH negara Islam yang amat disegani (title ni diberi oleh utusan meloya kepada mamak tua tu!).....dia telah MENGIZINKAN DAN MERELAKAN USA menipu DUNIA dengan menyatakan IRAQ ada simpanan Weapons of Mass Destruction....(ternyata USA tak berjaya buktikan dakwaan ini)....namun MALAYSIA YANG DITERAJUI OLEH MAMAK NI SUDAH MEMBERI KEIZINAN AWAL2 LAGI KEPADA AMERIKA UNTUK MENYERANG BUMI AMBIA IRAQ INI.....

inilah MUNAFIK TERBESAR DAN TERSOHOR yang masih menjerut leher PM2 malaysia selepas dia turun....banyak isu2 dia nak larikan dirinya sambil PUTTING BLAME ON OTHERS!.....

mamak oi, sesungguhnya Allah mengetahui dan mengenali LU SIAPA SEBENAR2NYA!.....siapa guru lu....siapa taukeh lu.....siapa LU punya MASTER!

The MIND!!!

jarum mas said...

askum Anonymous...waduh waduh lu ciakap dialek apek cina tu sebiji ada gayalah.. gua tabek samalu..lu ada bilajar sama sapa woii...gua ingat sama bro jai.

jarum mas said...

hoi Mngkuk Retak Seribu NAZRI..
kita tak dengki sapa dan apa yang kita nak dengkikan..yang ko tu bermatian2 pertahankan pimpinan MCA kenapa..yg aku ckp tu chief penyokong BN club memberitahu yg beliau memberi RM 10 juta kat Ong Tee Keat tu...knapa x siasat sbb OTK ini orng 1M..bukti ape lagi wahai Nazri Mangkuk Retak Seribu.ini bukan PR yg buat tuduhan kalau PR yg buat mereka kata ini kerja pmbangkang suka buat fitnah..ini chief penyokong BN yg buat dan jumlah pula jutaan ringgit wang rakyat..bila sedikit saje tuduhan kat PR dgn jumlah RM 2000 lebih pasal bendera pun sampai mati orang pR dikerjakan olih SPRM..APA PUNYA DAJAL SPRM ni...

Tropic Thunder said...

nazri anak biawak ni mane reti bace citer rasuah membabit parti punjaannyer..., didlm kpale otak nyer pemimpin BN khususnya Umno adalah maksum setaraf nabi, memang patut pon penyokong Umngok dilabelkn sesat, hahaha...

Ahli SAPP said...

salam KR, dah lama saya jadi pembaca setia KR ni, yang paling meloyakan ialah Biawak makan bangkai ni,Pintar bodoh tahap babi hutan! kakakakaka