Saturday, July 16, 2011

Cincin RM24.45 juta: Rosmah Mansor - "ia hasil wang simpanan sejak kecil"


Blogger-blogger PR ni suka sangat fitnah Rosmah Mansor... kesian Najib...

Cuba-cubalah bawak fikir sikit.... kan Rosmah tu pandai menabung.... Rosmah kata dia beli cincin Natural Fancy Blue-Gray Cushion Cut Diamond Ring pada April lepas bernilai USD24.5 million / RM24,458,40.00 RM73.48 juta itu adalah hasil wang simpanannya sejak kecil.

Pasal cincin Natural Fancy Blue-Gray Cushion Cut Diamond Ring bernilai USD24.5 million / RM24,458,40.00 RM73.48 juta itu satu hal... pasal Bersih 2.0 lagi best...

Utusan Malaysia melaporkan "BERSIH 2.0 diiktiraf dunia luar".

The Best Video of the year




Ini cerita keluar... confirm ketua editor Utusan kena pecat 24 jam! - Link


~~~~~~~
Menangi iPad dan Vios G Limited ( Klik di sini )



22 comments:

Anonymous said...

Keras perut aku menahan ketawa dengan tajuk berita tu.

Bdk_Kg said...

sehari brape puluh ringgit die menabung tu???

PenganutPAS said...

semua cerita melalut ni dari bukti screen shot borang Kastam K1 on-line.Borang ini boleh dibuka oleh syarikat forwarding yang berdaftar dengan pihak kastam. mereka boleh taip apa sahaja dalam borang tu kemudian ambik gambar dan cancel. Ini keje bebudak forwarding agent. Korang boleh rujuk ngan budak fowarding agent. nak tipu pun patut patutlah .. ada ker orang yang buat inspection nama rosmah mansur . ramainya yang pakat-pakat tanggung dosa belaka. rahmat atas rosmah mansur yang memikul fitnah yang korang dok buat tu . issshhh benda macam ni pun ada jugak orang nak percaya. itu online FORM lah . fowaarding agent tu deal dengan kastam KLIA.

Nazri said...

kalau isteri-isteri pemimpin PR yg bermewah-mewah tu, sampai mampus pun blogger pro-pr takkan siarkan punya.sebenarnya aku bukannya nak back-up DSRM tapi masalahnya skg bukan ke pemimpin PR telah membuat laporan kpd SPRM dan skg belum pun SPRM memulakan siasatan, PR yg terlebih dahulu menuduh yg bukan-bukan terhadap DSRM.aku rasa ini satu tuduhan yg tak adil.Oppps lupa pulak aku, bukan ke sebelum ni PR sendiri juga yg menuduh SPRM ni tak boleh dipercayai dan skg kenapa masih lagi nak buat repot kpd SPRM.kalau dah tak percaya kpd SPRM jgnlah pergi buat repot.mcm badut pulak aku nampak PR ni, cakap berbelit-belit mengalahkan ular sawa.

fidel castro said...

laaa,tak habis lagi budak bodoh macam lembu kat sini...dah nama nya suruhan jaya pencegah rasuah kenalah repot kat dia tak kan kat JKR pula..tapi yang pasti buang kes sbb itu kan dari UMNO..kalau PR terjun ikut tingkap lah jawab nya

Anonymous said...

Yee eleeeeeeeeeeee, pertahan nampak penganutpas. Ni bil air sampai berjuta setahun di mahligai Putrajaya tu bibik pakai kot berenang sekali dalam kolam renang kemudian flush air kolam macam flush jamban... kemudian isi semula untuk mandi waktu-waktu kemudian.

Bila Selangor beri 20 m3 air free pada rakyat... mak oooooooooooi marah kata membazir. Bila mahligai guna air berjuta... diam pulak.

jai said...

PenganutPAS said...

semua cerita melalut ni dari bukti screen shot borang Kastam K1 on-line.Borang ini boleh dibuka oleh syarikat forwarding yang berdaftar dengan pihak kastam. mereka boleh taip apa sahaja dalam borang tu kemudian ambik gambar dan cancel. Ini keje bebudak forwarding agent. Korang boleh rujuk ngan budak fowarding agent. nak tipu pun patut patutlah .. ada ker orang yang buat inspection nama rosmah mansur . ramainya yang pakat-pakat tanggung dosa belaka. rahmat atas rosmah mansur yang memikul fitnah yang korang dok buat tu . issshhh benda macam ni pun ada jugak orang nak percaya. itu online FORM lah . fowaarding agent tu deal dengan kastam KLIA.

Kah kah kah...

Boleh deal dengan kastam KLIA yek???

Patut la rekod perjalanan Altantuya boleh terpadam kan???

Deal punya pasal la ni???

Kah kah kah...

Anonymous said...

LOL.. Nampaknya dia menyimpan wang RM1 juta setahun sejak dia dilahirkan.. Patutlah dapat wang sebanyak tu..

jai said...

Nazrina Lembu PONDAN said...

kalau isteri-isteri pemimpin PR yg bermewah-mewah tu, sampai mampus pun blogger pro-pr takkan siarkan punya.sebenarnya aku bukannya nak back-up DSRM tapi masalahnya skg bukan ke pemimpin PR telah membuat laporan kpd SPRM dan skg belum pun SPRM memulakan siasatan, PR yg terlebih dahulu menuduh yg bukan-bukan terhadap DSRM.aku rasa ini satu tuduhan yg tak adil.Oppps lupa pulak aku, bukan ke sebelum ni PR sendiri juga yg menuduh SPRM ni tak boleh dipercayai dan skg kenapa masih lagi nak buat repot kpd SPRM.kalau dah tak percaya kpd SPRM jgnlah pergi buat repot.mcm badut pulak aku nampak PR ni, cakap berbelit-belit mengalahkan ular sawa.

Kah kah kah...

Lembu PONDAN sial ni tunjuk bodoh lagi.

Kah kah kah...

Woi lembu PONDAN sial!!!

Siapa isteri pemimpin PR yang ko maksudkan tu lembu PONDAN???

Setakat cakap kosong nak tunjukkan kebodohan ko kat sini baik tak payah, SIAL!!!

Kami semua dah tau ko memang bodoh!!!

Kah kah kah...

Woi lembu PONDAN sial!!!

Sprm nak siasat ke???

Setakat buat repot siapa2 pun boleh buat, bodoh!!!

Rakyat yang bayar gaji sprm, ko cerita apa bahalol???

Kah kah kah...

Anonymous said...

pergghh..gila dasyat klu kerja forwarding agent ble bukak kastam pya system...forwarding agent sama taraf gomen daa...hohoho..korang jangan la bangang sangat...forwarding agent tu siapa?..mana ada hak nak declare barang2x masuk ni suma...aku kerja forwarding agent lol...klu aku leh bukak system nie..baik aku declare cincin tu rm24 hinggit jek...waakaka..mampus semua barang yg company aku bawak masuk..declare 2-3 ratus..kawtim ngan tokey2x barang...kasi share skit dari total volume...perghhhhh......gila kaya aku dari najimah...hohoho..dia pun nak kerja mcm aku gamaknya...erkk..meh nak kira..satu ari ada kurang2x..30 container...aku sorg jek aa...satu container aku dapat rm100 pun jadi aa....satu arie rm30k tue....sebulan??..setahun??? gila kaya....bongok la woi..umporno oii..cakap pakai akai lutut..sedap mulut..akai pendek..kenapa kena declare benda tue semua??..pk lol..rega juta2..kena ada insurans...sok ilang ka...sok ada kecurian ka...apa bukti tu hang pya......bongok la wei klu dia x declare.....x kan nak declare rm24 hinggit kot...berapa insuran nak cover dia...iskk..aku meluat betul la puak2x bodoh tolol lagi bahlul..gamaknya ko ni x penah kerja dengan system kot...tu bangang sangat....

Anonymous said...

korang bongkar la plak klu ada bini2x pemimpin PR yg kaya raya....hohoho....cakap byk x mo...cakap kena ada bukti oooo....

Anonymous said...

ayat plg kelakar..pegawai kastam type apa saja..dlm system.ambil gambar..dan delete..hoho...klu mcm tue x ada apa lah...sbb benda tu palsu..tapi apahal keluar dalam utusan mcm cacing kepanasan..kata jimat duit dari kecil..tu maknanya kastam tu x tipu lah..hohohoho...dan benda tu real..mmg ada dia bawak masuk..lagi mau dirahmatkan si bangsat rosmah..wei..dia dah curi duit ko..dan duit2x aku sekali....ko nak halal..ko pya pasal...yg pasti aku x halal duit ringgit aku klu dia guna dari duit rakyat.....sudah2x lah korang nak bela dia...sbb apa??..sbb nak sdapkan hati korang sendirikan??..x ckup lagikah bukti yg ada???...kami semua dah balik ke pangkal jalan....so x nak balik lagi ker???....oooo degil yea....lantak ko lah...

Anonymous said...

meloya betoi laa berita utusex nie.........
buat pi laa apa pun.....tak dak bantah punya........
buku jingga kalu implement......meloya kata malaya boleh muflis........
dok prabih mcm nie.....tak dak muflis pulak noooooooo????/.....

kah kah kah

Anonymous said...

kasi perabis wang rakyat malaysia shoping sakan jika ada peluang kepada keluarga semua peminpin umno bn , beli barang yang harga berjuta juta saya setuju sebab kamu semua telah dipilih olih rakyat malaysia yang cerdik pandai, biar rakyat sengsara asalkan kan peminpin bahagia kaya raya atas dunia aje. kan... kan ... kan

Anonymous said...

Woit Lembu Pondan! Yang hang dok bela Rosmah tu nape? Dia bagi kat hang berapa juta. Hang pun sengket standard lembu pondan lah.

Anonymous said...

alahai,kalo forwading agent tuh menipu,xpyh la masuk muka depan utusex meloya yg bik mama nih cakap menabung kah kah kah bodoh py statement pencacai,bik mama kasi ko jilat dier py ke ? ade rasa masam2 tak ? kah kah kah

mmg la SPRM tuh tak bley dipercayai,dengan repot nih,lagi terbukti kepada rakyat yg SPRM mmg tak bley dipercayai lgsung ! kah kah kah

kes Taik Sarawak tuh bila SPRM nak siasat eh ? nk tggu Taik mati dulu ke ?kalo kes dana asing kepada BERSIH,bukan main kecoh dalam paper nak siasat kah kah kah

onezlee said...

salam. mohon pencerahan...kalo USD24.5 million, kalo convert ke ringgit bukan ke lebih kurang RM75 juta?banyak tu bro...

Anonymous said...

Anak aku baru lahir,aku nak sangat ajar cara menabung yg digunakan oleh mama rosmah supaya bila dia umo 20 thn boleh beli cincin RM24 jutalak macam mama ros punya....kah,kah,kah..

Anonymous said...

Alaa..setakat keratan slip yg boleh dibuat2 tu korang boleh percaya giler2 dan sanggup menuduh DRSM menghabiskan duit rakyat yg banyak mcm tu. Bukti jelas Dato Seri Anwar dlm video tu korang boleh kata dibuat2 pula ek? Nak kena 4 saksi le bagai. Aku tak akan sekali2 mengundi puak2 yg suka memaki2 mcm korang, suka bergaduh.. pemfitnah, pembenci bangsa sendiri..

ghostdart said...

betul ke ada berita ni? sorry la sy x beli utusan meloya ni....membazir masa nk baca dan membazir duit untuk nk beli. tp sy search kt archive Utusan Malaysia.com x jumpa pon....so sesapa bley bg link sebenar yg ade berita ni? bukan cut & paste yer, terima kasih....

Anonymous said...

Harga dia lebih kurang USD20million tu
http://www.forbes.com/pictures/ehgm45lfm/natural-fancy-blue

Anonymous said...

wah kene samanlah Rosmah. Kastam, SPRM, KLIA dan PDRM sekali tentu dapat ratus2 juta ni...bukti kukuh ni..biar semua kita bongkar kat mahkamah cerita yang betul...kalau kat sini x guna...cerita pn x habis2. Hoi Rosmah n semua ketua jab. terlibat tu...aku cabar kau saman ratus2 juta pada penulis ni kalau tak betul.....silakan...