Monday, July 11, 2011

Maklumat Kastam Membuktikan Rosmah Mansor Pengkhianat Negara

KerajaanRakyat : Sebagai isteri Perdana Menteri Rosmah Mansor bolih menggunakan keistimewaan laluan VIP dilaluan keluar masuk negara. Keistimewaan ini tidak bermaksud beliau bolih membodohkan Kastam dengan melakukan jenayah merompak hasil negara melalui aktiviti penyeludupan.

Sistem maklumat Kastam di Lapangan Terbang KLIA membuktikan isteri kepada Presiden Umno (Baru) adalah seorang penyeludup dan penjenayah berat.

Gambar sekitar Bersih 2.0




SPRM yang terkenal dengan jolokan Suruhanjaya Pembunuh Rakyat Malaysia sepatutnya bunuh penjenayah seperti ini.

PDRM yang suka melakukan kerja sundal yang telah menjadi budaya mereka sewajibnya menyiasat kes seumpama ini. Opp lupa la pulak.... ramai penyiasat polis yang bacul..!! Lebih bacul daripada Nazri ... !

Mengikut laporan, penjenayah yang dikehendaki oleh pihak berkuasa Mongolia ini telah menyeludup masuk barangan bernilai RM24.4 juta ..... tanpa membayar walau sesen pun cukai kepada kerajaan Malaysia. 

Rosmah Mansor inilah betina jalang yang diagongkan oleh penyokong Umno yang bahalol...

22 comments:

Anonymous said...

BAtu permata dgn barang kemas kena cukai import ke??

jebat tak durhaka said...

dia kan mentri perdana malaysia yg kita cintai.. apa ada hal..
rm24 juta jerrrr....
ahli umno 3 juta, pakat pakat bayaq la rm 8 sorang ... bukannya utk org lain, untuk kebaikkan bini dia jugak tu.
ini baru satu.. yg lain kita tguuuu...

LeeMalay said...

cuba tengok kat daftar pemilih A.Krisnan nie
720413085731 / A2327953

mahaza said...

Saya dah tak kerja dan buku Tariff Code Kastam tiada ditangan. Adakah batu pertama perlu duty import? Sales Tax mungkin tetapi dengan pengumuman potongan cukai keatas barangan hiasan wanita, mungkin telah tiada. Untuk MENUDUH RM tak bayar cukai saya rasa perlu serta kan HS CODE dan jenis cukai yang dikenakan jika ada. TETAPI, 24 juta bukan jumlah yang kecil. Bagaimana pembayaran dibuat? By cash? Cheque? Credit Card. Rasanya TT saja yang mungkin diterima memandangkan situasi negara asing yang tak mungkin menerima cheque.

Ana Lisa said...

persoalannya..sape yg byr kan RM 24 juta tu..?byk betul duit dia..

Anonymous said...

Saya dah Check TC, 7113 takde kena cukai. Patutlah dia declare sebab benda tu tak bercukai. Cuma bayangkan sebentuk cincin yang dipakai oleh FLOM bernilai 25 Juta. Pheewwwww!!!! Duit siapa tu?

Anonymous said...

utk info semua masyarakat..brg kemas dah tak perlu byr cukai import..tp tetap kena ikrar (declare) dgn kastam bila dibawa masuk...cuma cincin bernilai 24.4 juta tue...mcm kerabat monaco atau brunei g pakai..A.Krishnan (Ananda Krishnan?),,

Anonymous said...

Muka udoh pakai apa pun tetap udoh. Tambah lagi perangai pun udohh.

Anonymous said...

ada pemerhati menyatakan bahawa benda tu bukan RM24.4j tapi sekitar USD24.4j...kalu tak silap...Forbes magasin ada membuat article yg benda tu anggaran 20j USD.

Sekian

Anonymous said...

Jacob Arabo
From Wikipedia, the free encyclopedia

Jacob Arabo (a.k.a. "Jacob the Jeweler", born Yakov Arabov) is a famed Bukharian-American Jewish jeweler who is owner and founder of Jacob & Company. He is also well known for providing watches and other jewelry to hip hop artists, National Basketball Association players, and other celebrities like Sir Elton John, Bono, David Beckham and Rudy Giuliani in the United States.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Arabo

jai said...

Kah kah kah...

Inilah wajah pujaan hati nazrina lembu PONDAN sial!!!

Kah kah kah...

saypool69 said...

Rosmah tak puas hati kat Ragad Taib @ Pucuk Baru Taib yang dapat loket harga 13 juta....LoL..tu la pasai.... Rosmah pi beli handbag harga 300,000++ pun Najib x kesah, sebab dok guna duit rakyat.. stay kat hotel harga 100,000++. bila tiba mintak bonus, haaa...tu dia, mcm2 alasan

Anonymous said...

CUKAI KE ATAU TAK BERCUKAI GUA TAK TAHU, ITU KASTAM YANG KENA SEMAK.YANG PALING PENTING IALAH BINI NAJIB MENGGUNAKAN 24.5 JUTA UNTUK SEBENTUK CINCIN YANG TIDAK TAU DARI MANA DATANGNYA DUIT YANG BEGITU BANYAK.
NAJIB KENA BUAT KENYATAAN SUPAYA RAKYAT JELAS DENGAN ISU INI.JIKA NAJIB MASIH BISU PEKAK DAN BUTA MAKA JAWAPANNYA MUDAH IAITU LAKI BINI INI MEROMPAK HARTA RAKYAT.

Anonymous said...

Go to the customs website -
http://tariff.customs.gov.my/

Key in the tariff code (on the screen, 34.TC) - 7113.

You will see under this tariff code, there is no import duties and no sales tax. You can import jewellery too and you won't get taxed.

You guys should do some investigation first before shooting. I am posting this because I do not wish to see you guys look stupid.

A PR supporter

PS
You don't need to put this comment up. It's ok. Just be more factual next time. Else it can backfire on you.

Anonymous said...

Isunya sekarang bukan berkenaan dengan dikenakan cukai atau tidak. Tetapi tentang kenapa perlu berbelanja sebentuk cincin dengan harga yang begitu besar. Sedangkan kerajaan sering melaungkan supaya rakyat berjimat cermat.Kalau guna duit sendiri okla..tapi kalau guna duit rakyat..hm..adakah ini yang dimaksudkan rakyat didahulukan..

Anonymous said...

Hahaha... baru bukti gambar skinshot mcm nih korang prcaya bulat2. Bukti yg tak tau hujung pangkal dari mana. Yang video Anuwar terang2 menutuh China doll tu korang tak nak percaya plak. Hakkkptuihhh.

Anonymous said...

Mestilah rakyat di dahulukan.... Semuanya termasuk duit rakyat di dahulukan untuk kegunaan peribadi perempuan puaka ini semata mata untuk memuaskan nafsu kebendaan!!!

Patutkah kita beri peluang kepada orang sebegini untuk terus memerintah Malaysia?? Sememangnya terbukti keikhlasan terutama bila BN menentang BERSIH sebabnya dah sah, BN KOTOR!!!!

CIKGU RAUP said...

tu la pasal. mungkin tiba-tiba je tarif elektrik naik berganda-ganda, kenaikan minyak tak putus-putus, harga gula naik, dan tah apa-apa lagi yang nak naik lepas ni....semua kaedah nak cover semua ni la. Rompak duit rakyar secara diam-diam. kita kena berhentikan semua ni. Bersatu-padu menidakkan kemenangan UMNO-BN dalam PRU 13 nanti...

Anonymous said...

anon 9:33,hang ni tngok pkai mata ke hidung?yg trang tk ndak prcaya,yg klam tu hang dok mati2 prcaya.

Afonso D Al-bulukaki said...

Korg x tau ke yg Najib dh suntik 3 Billion utk ekonomi negara.. 3 billion 2 dtng dr budget negara utk thn dpn tp Najib dh guna dl.. Maybe 24.4 juta 2 dr 3 billion 2 la.. Kononnya 3 billion 2 utk menaikkn taraf ekonomi negara yang sudah ketinggalan jauh di belakang INDONESIA, MYANMAR DLL..

Anonymous said...

Ok bn bagos

Anonymous said...

Cincin usd24j?????....ingat-ingatlah org yg kat bawah nie..ramai yang kais pagi mkn pagi...masyaallah