Monday, April 30, 2012

BERSIH 3.0: Jeng jeng jeng Muhyiddin Yassin masuk gelanggangIni sudah bahya, anjing pakai uniform

Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin, berkata Datuk Ambiga dan pihak pembangkang harus bertanggungjawab kerana menyebabkan perhimpunan aman di Kuala Lumpur itu bertukar menjadi ganas.

Dengan nada kesal, beliau memberitahu wartawan bahawa penganjur utamanya harus dihadapkan tindakan undang-undang kerana menyebabkan beberapa anggota polis cedera dan kerosakan harta awam.

'Rusuhan kelmarin sepatutnya tidak berlaku. Pihak pembangkang harus bertanggungjawab terhadapnya. Ambiga tidak seharusnya dibenarkan bebas daripada bertanggungjawab kerana dia adalah penganjur utamanya. Alamak... betul la bang Din, patutnya takde rusuhan tapi nanti kejap, abang Din
baca kat sini dulu bang.

'Jadi, kami akan menyerahkan kepada pihak berkuasa mengambil tindakan wajar ke atasnya,' kata beliau selepas merasmikan majlis 'Dialog Pendidikan Kebangsaan 2012' di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya, di Putrajaya semalam.

Eloooo bang Din, nak tanya sikit. Kenapa pulak beberapa perhimpunan BERSIH 3.0 yang diadakan di 11 lokasi lain di serata Malaysia berjalan dengan lancar dan aman?. 
Apa... bang Din tak tau? Mai sini Kerajaan Rakyat bagi tau. Sebabnya ditempat lain polis tidak mulakan provokasi dan tidak bertindak macam syaitan anak iblis.. !!! Cer bang Din baca apa Al Jazeera laporkan. Ada faham ke brader? Bang Din dah baca tak (kat situ) tadi? Anjing sapa yang sampai 2,000 ekor tu bang?