Tuesday, June 5, 2012

Ada lagi kisah peha gebu

Hari iini Presiden Persatuan Seniman Malaysia (SENIMAN) Zed Zaidi pula bersuara, katanya artis tempatan perlu diberi keutamaan untuk membuat persembahan peringkat kebangsaan seperti ketika sambutan Hari Belia Negara 2012.


Katanya, artis dan seniman itu perlu diberi keutamaan, selaras dengan slogan untuk mendahulukan rakyat seperti yang diuar-uarkan kerajaan.
Malam sabtu lalu, Perdana Menteri, YAB Datuk Seri Najib Razak telah dihidangkan dengan persembahan dua kumpulan idol yang diterbangkan istimewa dari Korea, Teen Top dan Dal Shabet. Difahamkan kerajaan UMNO BN telah membelanjakan sebanyak RM2.4 juta untuk dua kumpulan penghibur dari Korea sempena Hari Belia Negara (HBN) 2012.

Najib Razak dan Rosmah Mansor dihiburkan olih 6 gadis cantik lagi seksi - Serri, Ah Young, Jiyul, Wohee, GaEun, Subin yang menggelarkan diri mereka, Dal Shabet. Mereka mendedangkan lagu seperti Hit YouPink PocketDont MoveBling Bling dan Supa Dupa Love. Tak cukup setakat itu, Dal Shabet terus pancing peminat utama mereka, Najib Razak dengan bertutur dalam bahasa Melayu - 'apa khabar, "saya cinta Malaysia". - (Lihat di sini bagaimana program PAS)

- Klik (di sini) gambar peha Korea idaman Najib