Wednesday, June 6, 2012

Haramjadah punya Cina, dasar PENIPU!

Sehari selepas menjadi sasaran soalan pemberita mengenai nombor plat WWW 15 yang dibidanya, Menteri Kesihatan, Datuk Liow Tiong Lai kini mengatakan bahawa dia tidak membayar satu sen pun untuk nombor tersebut.

Dalam tweetnya lewat hari ini, Liow berkata telah dimaklumkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) bahawa beliau tidak perlu membayar RM24,200 harga bidaan yang ditawarkan kepadanya, kerana nombor itu adalah "percuma". Bangsat punya Cina, kejap cakap pegawai dia yang urus bidaan itu, kejap cakap dapat free. Kalau dah namanya bida, mestilah ada bayarannya. Haramjadah punya Cina Barisan Nasional, dasar penipu. Kalau dah namanya ahli gerombolan BN, kalau tak menipu tak sah hidup dia.

Katanya, sebarang pertanyaan lanjut hendaklah dirujuk kepada JPJ. Laaaa... Cina MCA ni nak lepas tangan and pass problem dia pada JPJ la pulak. Kalau betul JPJ beri percuma, maksudnya ada "double standard dalam pengurusan JPJ. Cina bangsat ni sudah mau lawan Sultan nampak gayanya! Sultanpun kena bayar, dia pulak dapat free! Kan menipu tu namanya!!!.

Bagaimanapun, ini bercanggah dengan laporan akhbar China Press hari ini, yang memetik jurucakap JPJ Wilayah Persekutuan sebagai berkata setiap orang yang membida nombor plat, perlu membayar untuk mendapatkannya.

Katanya, para menteri boleh memohon nombor plat secara percuma dari JPJ, tetapi ia tidak membabitkan 'nombor panas' seperti yang dibida oleh Liow.

Sultan Johor Wajib Baca!!! AnakDerhaka. -

Pakatan Polis, Kongsi Gelap dan Ahli Politik 
Untuk Perhatian Sultan Johore