Tuesday, June 12, 2012

Kepada Semua Sultan Di Malaysia, Tolong Jawab Satu Soalan.

Kerajaan Rakyat hendak tahu:
APA SEBENARNYA TUGAS PARA SULTAN DI MALAYSIA?

Kerajaan Rakyat ingin sangat hendak tahu kerana setiap tahun beratus juta Ringgit Malaysia dihabiskan untuk membayar gaji dan alaun para Sultan.


Kerajaan Rakyat ingin sangat hendak tahu kerana setiap tahun beratus juta Ringgit Malaysia dihabiskan untuk membayar kakitangan yang bertugas di Istana para Sultan.

Kerajaan Rakyat ingin sangat hendak tahu kerana setiap tahun beratus juta Ringgit Malaysia dihabiskan untuk membiayai keperluan para Sultan.

Kerajaan Rakyat juga ingin tahu, para Sultan di Malaysia ini yang punyai berpuluh buah kereta dan beberapa helikopter, duit mana yang digunakan untuk penyelenggaraannya?

NOTA: Kalau ikut sejarah para Nabi, ramai umat tanpa mengikut darjat bolih bertanya terus kepada Baginda, jadi ta'kanlah kepada Sultan, rakyat tidak bolih bertanya!

Sultan Johor Wajib Baca!!! AnakDerhaka. -

Pakatan Polis, Kongsi Gelap dan Ahli Politik 
Untuk Perhatian Sultan Johore 

3 comments:

Anonymous said...

Tanpa raja kita boleh hidup.tanpa nyawa?

JAKA said...

kalau bertanya dan nasihat pun dianggap derhaka.....

maka kalau mangkat dan dikebumi dalam tanah dan dipijak2 tanah kubur tu bagi rata ..... maka itu lebih besarlah kurang ajar dan derhakanya....tak gitu?

Musa Hamid said...

Tanpa Sultan dan Raja bangsa Melayu akan lebih maju. Tiada seorang pun Sultan yang betul2 tolong orang Melayu. Cuba check siapa yang berkawan dgn Sultan dan kerabat2 ni kalu bukan tawkey balak dan tawkey judi. Mana ada Sultan di Malaysia yang keluarkan biasiswa untuk anak2 Melayu atas nama Biasiswa Sultan atau Istana. Mana ada Sultan di Malaysia yang turun menyaksikan kesusahan rakyat di kala bencana melanda...banjir, kebakaran, etc. Cuba tanguk bukankah anak2 kerabat yang berpeleseran dgn wanita2 muda di kelab2 malam..
Sudah lah bangsa ku...Zaman Kesultanan sudah berlalu. Apakah kita sebagai rakyat dan generasi kita seterusnya harus menanggung biawak hidup dengan menyara Sultan dan Kerabat mereka melalui cukai pendapatan yang kita bayar saban tahun. Kita tidak akan di soal diakhirat nanti seandainya kita tidak mengikut perintah Sultan. Perangai buruk Sultan dan Kerabat melebihi contoh2 perangai baik yang kita boleh ikuti.
Saudara Sofi Yassin saya menyokong penuh tulisan saudara. Takbirrrr...