Wednesday, June 20, 2012

Kroni / Barua UMNO Gentil Biji Dapat RM2.25 Juta Setahun

Kita kira bagaimana kroni regim UMNO makan duit haram melalui permit texi.

Kerajaan UMNO / BN tidak berikan permit texi kepada pemandu texi sebaliknya Regim Zalim UMNO berikan permit kepada para kroni mereka, antaranya Ketua UMNO Bahagian, barua UMNO, keluarga para menteri dan chukong-chukong Cina yang juga terdiri daripada para “along” (peminjam duit tanpa lesen).

Setiap permit disewakan kepada pemandu texi dengan kadar sewaan RM25 sehari.

RM25 sehari X 30 hari   = RM750 sebulan
RM750         X 12 bulan = RM9000 setahun

250 permit   x RM9000   =RM2,250,000 Hasil gentil biji.


SABAK BERNAM 20 Jun: Datuk Seri AnwarIbrahim percaya pemandu teksi mampu menilai tawaran yang lebih baik untuk kehidupan mereka, antara permit dan empat tayar kereta.

“Kalau mahu empat tayar, sokong Umno. Mahu permit teksi, kamu sokong Pakatan Rakyat.  Insya-Allah,” kata Ketua Pembangkang itu.

Berucap depan lebih 2,000 rakyat di sini, Anwar menyifatkan sogokan  itu hanya taktik Umno BN untuk meraih undi pemandu teksi semata-mata.

“Apa beza dasar kita dengan dia (Umno) untuk bela pemandu teksi. Saya sudah umum berulang kali, siapa ada permit teksi, dia mesti bawa. Kalau tak bawa, kena bagi balik.

“Ada ketua Umno cawangan pegang 250 permit teksi. Bekas menteri ada 30 permit teksi. Ketua Pemuda Umno (bahagian) ada 15 permit teksi. Buat apa ini?

“Perniagaan besar kamu ambil, drebar teksi pun kamu ambil. Lepas itu, laung Hidup Melayu,” sindirnya dan disambut sorakan rakyat.

Anwar tidak teragak-agak memanggil semua pemilik permit teksi untuk diserah kepada pemandu apabila Pakatan menang pilihan raya umum ke-13.

“Kita panggil semua tan sri yang pegang banyak permit. Tanya jika mahu permit, mesti bawa teksi tapi boleh satu sahaja. Selebihnya, bagi balik. Tak sanggup bawa, bagi balik kepada drebar teksi.

“Tapi Umno jawab apa? Dia bagi empat tayar. Saya hendak tanya pemandu teksi, kamu nak permit teksi atau empat tayar?” katanya yang disambut sorakan menolak sogokan Umno BN itu.

Baru-baru ini, kerajaan Umno BN cuba menawan hati pemandu teksi dengan membuat sogokan empat tayar melalui program Teksi Rakyat 1Malaysia (TR1Ma).

Ia dibuat dengan menyogok baucar bernilai RM520 untuk ditukar dengan empat tayar tetapi pemandu teksi perlu keluar duit poket sendirti  jika harga melebihi had yang ditawar.
Sila tonton video di bawah:
BERSIH 3: Polis Sial 
BERSIH 3: Polis Haramjadah -
BERSIH 3: Polis Lahanat -
BERSIH 3: Polis Macam Anjing -
BERSIH 3: Kesian Najib -
BERSIH 3: Analisa olih Mahathir -
BERSIH 3: Polis Subersif -
BERSIH 3: Polis Bacul -
BERSIH 3: Polis saudara Iblis -
BERSIH 3: Laporan Al-Jazeera 
BERSIH 3: Persundalan Polis -
BERSIH 3: Polis Harami -
BERSIH 3: Unbiased Report by Al Jazeera 

Sultan Johor Wajib Baca!!! AnakDerhaka. -

I'm still virgin -