Sunday, June 10, 2012

Pelakon Sexy Diperlu

Lembu bertetek besar diperlukan

Dalam usaha mengingatkan rakyat tentang skandal National Feedlot Corporation, Pengarah Strategi KEADILAN, Rafizi Ramli  menerbitkan sebuah filem yang menyindir projek berkenaan.

Selaku penerbit tidak rasmi filem itu, kata Rafizi, filem komedi bercorak satira itu juga merupakan  kaedah baru yang digunakan untuk terus memberi tekanan kepada kerajaan dan  pihak yang terlibat dalam penyelewengan NFC.

 “Kita akan umumkan secara terpeinci dalam masa terdekat. Kita sudah bersetuju tentang nama-nama pelakon dan tajuk filem yang boleh mengingatkan rakyat tentang sandiwara NFC,”

“Kita nak filem lembu ini menjadi filem top untuk tahun 2012,” katanya.

Rafizi berkata, ‘skrip’ bagi filem itu juga sedang disiapkan dan dijangka bakal menjalani pengambaran tidak lama lagi. Berbeza dengan video-video klip di internet sebelum ini, katanya, filem berkenaan bakal menampilkan kelainan baru di ruang maya, selain sesuai dijadikan tayangan dalam program atau ceramah anjuran KEADILAN.

Dalam pada itu, Rafizi berkata pihaknya akan terus mendedahkan penyelewengan pinjaman mudah oleh kerajaan itu ketika perbicaraan saman yang difailkan Datuk Seri Shahrizat Jalil bermula Ogos ini.

“Bila kita disaman, kita akan gunakan peluang di mahkamah dan pastikan segala penyelewengan ini dibawa kepada rakyat,” katanya.

Skandal NFC menggemparkan negara apabila pendedahan demi pendedahan dilakukan KEADILAN berhubung penyelewengan dana sebanyak RM250 juta dilakukan NFCorp yang dimiliki keluarga Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Jalil.

Hasil tekanan KEADILAN, suami Shahrizat yang juga pengerusi Esekutif NFCorp, DatukSeri Dr Mohamad Salleh Ismail dihadapkan ke mahkamah atas dua tuduhan pecah amanah dan dua tuduhan melanggar Akta Syarikat.

Sebelum ini, KEADILAN mendedahkan pinjaman RM250 juta digunakan untuk tujuan selain penternakan lembu. Antaranya membeli dua unit kondominium mewah di Kuala Lumpur, tiga unit kondo di Singapura, dua lot tanah di Putrajaya dan kereta Mercedez Benz selain sebuah apartmen mewah di Kazakhstan.
Sila tonton video di bawah:
BERSIH 3: Polis Sial 
BERSIH 3: Polis Haramjadah -
BERSIH 3: Polis Lahanat -
BERSIH 3: Polis Macam Anjing -
BERSIH 3: Kesian Najib -
BERSIH 3: Analisa olih Mahathir -
BERSIH 3: Polis Subersif -
BERSIH 3: Polis Bacul -
BERSIH 3: Polis saudara Iblis -
BERSIH 3: Laporan Al-Jazeera 
BERSIH 3: Persundalan Polis -
BERSIH 3: Polis Harami -
BERSIH 3: Unbiased Report by Al Jazeera