Monday, August 27, 2012

Di Bawah Pentadbiran Umno: 13 projek bangunan komersial di Johor Bahru terbengkalai


 Pacific Mall di Jalan Storey
BANGUNAN usang Pacific Mall di Jalan Storey yang telah lama terbengkalai menjejaskan imej bandar raya Johor Bahru.


JOHOR BAHRU - Selaku pintu masuk utama pelancong dari selatan tanah air, kepesatan pembangunan di bandar raya Johor Bahru sememangnya mengagumkan.

Bagaimanapun, di sebalik kepesatan pembangunan infrastruktur termasuk pembinaan menara dan bangunan tinggi, timbul kecacatan apabila terdapat banyak bangunan komersial yang terbengkalai.

Selain mencemarkan pemandangan, kebanyakan bangunan yang hampir siap tetapi dibiarkan kosong selama bertahun-tahun itu turut mengundang pelbagai masalah sosial serta kesihatan kepada penduduk setempat.

Sebanyak 13 projek bangunan komersial di Johor Bahru dilaporkan terbengkalai, namun terdapat tiga bangunan utama yang cukup ketara kelihatan pada pandangan orang ramai kerana terletak di lokasi strategik di pusat bandar raya ini.

Ketiga-tiga bangunan tersebut ialah Kemayan City di Jalan Skudai, Pacific Mall di Jalan Storey dan JB Waterfront City di pesisir pantai Lido yang sepatutnya mampu menambah tarikan kepada aktiviti pelancongan dan membeli-belah di Johor.

Dalam satu temuramah di pejabatnya di Danga Bay, Johor Bahru, baru-baru ini, Cik Arlida berkata IIB juga telah menubuhkan pejabatnya di sini dengan kebanyakan kakitangannya adalah warga Singapura
JOHOR BAHRU: Kastam Diraja Malaysia (KDRM) Johor bersama Jabatan Laut Wilayah Selatan menahan sebuah bot tunda bersama pontun membawa 3,000 tan pasir sungai, dipercayai cuba diseludup keluar dari negara ...
JOHOR BAHRU: Selepas 50 tahun, empat kemudahan loji air dan rumah pam di Johor yang selama ini ditadbir dan diuruskan agensi air Singapura, PUB, akan diserah secara rasmi kepada kerajaan Johor bermula lusa.
 Sultan, Mufti dan Menteri Besar Johor Wajib Baca Kisah Ini dan Insaflah.
Anda kenal kerabat diraja Johor? Tahukah anda, sultan johor adalah satu-satunya sultan yang tidak menggunakan baju melayu sebagai baju rasmi mereka ketika memerintah sebagai agong.
Kalau benar perkataan tersebut dilafaskan / ditulis olih bakal Sultan, Kerajaan Rakyat berasa amat sedih kerana ia mencemarkan maruah Institusi Kesultanan Melayu Johor itu sendiri. Tunku Ismail tidak seharusnya terus ...
"Sebagai rakyat Johor yang taat setia kepada Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor Sultan Ibrahim dan kerajaan berperlembagaan, kami tidak puas hati dengan dakwaan-dakwaan serta hasutan yang boleh memecah ...
Tunku Mahkota Johor biadap, tidak menunjukkan contoh yang baik kepada rakyat 
Tunku Mahkota Johor biadap ... Orang macam ini bukan Sultan Beb, dia tu SYAITAN ...
apakah hukumnya Mufti yang diamanahkan untuk menegur kesilapan umat Islam, termasuk Sultan Johor, tetapi membiarkan kesilapan atau kealpaan itu terus berlaku?
melayu umno tumbang
Isu Politik M'sia di sini. Kisah persundalan Umno BN di sini.