Saturday, August 11, 2012

Fatwa Tuan Haji Datuk Seri Najib Tun Razak Al-Rosmawi

Sekian beruk, ungka, monyet, biawak, lembu, pelesit, jembalang menangis bila mendengar fatwa dari Tuan Haji Datuk Seri Najib Razak Al-Rosmawi.
KUALA TERENGGANU: Tema sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia tahun ini, Janji Ditepati, bukan satu retorik politik, tetapi berdasarkan pada tuntutan agama, demikian menurut Perdana Menterinya, Datuk Seri Najib Tun Razak.
Beliau dipetik oleh agensi berita rasmi Bernama sebagai berkata tema tersebut adalah bukti bahawa kerajaan Barisan Nasional (BN) dipandu oleh Al-Quran dan Sunah dalam melaksanakan tanggungjawabnya kepada semua rakyat Malaysia.
"Tema itu didasarkan atas prinsip agama. Kami (BN) berusaha bersungguh-sungguh untuk memenuhi janji-janji kepada rakyat.

"Kami akan memenuhi ikrar kami untuk memberi keyakinan kepada rakyat. Kami mahu membuktikan bahawa negara kami adalah model sebuah negara Islam," kata Datuk Seri Najib kepada mereka yang hadir pada majlis berbuka puasa di Kampung Padang Nenas, di sini, malam kelmarin.
Turut hadir Menteri Besar Pahang, Datuk Ahmad Said, menurut laporan Bernama itu.
Datuk Seri Najib berkata, dalam Islam, jika apa sahaja ikrar tidak dipenuhi, maka ia boleh ditafsirkan sebagai munafik.
"Jadi, sebagai sebuah kerajaan, kami akan memenuhi janji-janji. Kami bersedia untuk ditolak oleh rakyat jika janji-janji kami tidak dipenuhi," tegas beliau.

Slogan “Janji Ditepati” itu diselar kerana tidak memperlihatkan semangat nasionalisme, malah memecahbelahkan masyarakat kerana membawa mesej politik sempit semata-mata. Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang, ...
Tanpa rasa malu, UMNO BN menggunakan tema "55 tahun janji ditepati" bagi sambutan kemerdekaan tahun ini.
Kita lihat senarai 20 orang paling kaya di Malaysia dan kita tanya: Di mana Melayu? Tan Sri Robert Kuok kekal ...
Kerajaan negeri yang dikuasai pakatan pembangkang tidak berani menggunakan tema '55 Tahun Merdeka Janji Ditepati' untuk Hari Kemerdekaan tahun ini kerana banyak janji-janji mereka terhadap rakyat tidak ditunaikan.
1 Ogos lalu, Pakatan Rakyat memilih 'Sebangsa, Senegara, Sejiwa' sebagai tema alternatif Hari Kemerdekaan ke-55 bagi menggantikan tema 'Janji Ditepati' oleh kerajaan Umno BN. Tema tersebut dipilih oleh Sasterawan ...
Nak tutup isu lagu Janji Ditepati sambutan Medeka ala UMNO-BN yang dikatakan diciplak daripada lagu Kristian yang memuja Yesus Kristus dari Indonesia ke? Apa yang ada dalam otak pemimpin UMNO? Mentaliti gila dan ...