Thursday, August 30, 2012

Utusan Malaysia Penyampai Berita Syaitan

Akhbar Umno, Utusan Malaysia, sekali lagi diperintah oleh Mahkamah Tinggi agar membayar ganti rugi ekoran saman malu. Kali ini kepada bekas MB Perak, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaludin
 utusan malaysia syaitan umno
 Isu Politik M'sia di sini. Kisah persundalan Umno BN di sini.

Sehubungan itu, Pendaftar Mahkamah, Mazuliana Abdul Rashid meminta Zamri memfailkan anggaran gantirugi yang perlu dituntut dari utusan.

"Penghakiman telah kami perolehi dan sekarang hanya perlu failkan taksiran ganti rugi," sambung beliau lagi.

Mahkamah juga akan membuat keputusan terhadap saman Nizar kepada TV3 dalam kes yang sama 19 September ini.

Nizar menyaman Utusan dan TV3 ekoran laporan tidak tepat berkaitan dengan isu pendaftaran kereta WWW 1.

Nizar ketika dihubungi mengucapkan syukur atas kemenangan kes ini dan yakin ia adalah rentetan peristiwa yang membuktikan akhbar Umno ini tidak layak dibaca.

"Sebelum ini (Datuk) Mahfuz menang, Lim Guan Eng Menang, wartawannya minta maaf kepada Karpal.

"Jadi ada apa lagi pada akhbar ini sehingga ia perlu dibaca oleh rakyat negara ini.

"Saya akan mencadangkan kepada ulama kita agar meminta rakyat jangan lagi beli atau baca akhbar fitnah ini," kata Nizar kepada Harakahdaily.

Kes ini bagi beliau sesuai dengan kenyataan Tun Dr Mahathir bahawa BN adalah syaitan yang dikenali.


The declaration was made by Johor Council of Royal Court secretary Datuk Abdul Rahim Ramli to enable Tunku Ibrahim Ismail to perform the duties of the Sultan of Johor as required under Section 9(1)(b) and 9(2) of the .
Tengku Yem (DYMM Sultan Ibrahim Ismail) 
Anda kenal kerabat diraja Johor? Tahukah anda, sultan johor adalah satu-satunya sultan yang tidak menggunakan baju melayu sebagai baju rasmi mereka ketika memerintah sebagai agong. 
Pada akhir tahun 1992, dua kes serangan berasingan oleh Sultan Johor dan puteranya Tunku Abdul Majid Idris terhadap jurulatih hoki memuncak dengan pelucutan kekebalan raja-raja dari pendakwaan. Kedua-dua kes ini ...
Tolong Jawab: Dari mana dapat ayat "Jangan Derhaka Kepada Raja"? 2012-07-07T06:11:00+08:00. Admin. Analisa|blogger|islam|Jangan Ikut Perangai Sultan|Kehidupan|Pendidikan|Raja|sultan|. Newer Post Older Post ...
Kita tidak akan di soal diakhirat nanti seandainya kita tidak mengikut perintah Sultan. Perangai buruk Sultan dan Kerabat melebihi contoh2 perangai baik yang kita boleh ikuti.