Tuesday, September 18, 2012

Kenali wajah pemimpin Umno mirip gay dan lesbian

  Pemimpin UMNO Lesbian Gay
Nak tau muka gay... lebih kurang macam ini.
Siti Hasmah: Guru perlu susulan untuk kenali LGBT

Isteri bekas perdana menteri, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali menggesa para pendidik mengambil tindakan susulan kepada garis panduan untuk mengenali golongan lesbian dan gay yang dilancarkan di Pulau Pinang minggu lalu.

Siti Hasmah berkata beliau percaya panduan yang diterbitkan oleh Yayasan Guru Malaysia Bhd dan Majlis Rundingan Persatuan Ibubapa dan Guru Putrajaya itu dihasilkan oleh golongan yang arif dengan isu tersebut.

"Saya rasa panduan ini dibuat oleh mereka yang ada pengalaman, kena ada susulan kerana jika ada susulan, eloklah juga guru-guru ada panduan," katanya. Beliau bagaimanapun mengakui tidak begitu arif dengan isu lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT).

 Pemimpin UMNO Lesbian Gay
Nak tau muka gay... lebih kurang macam ini. 

Beliau mengulas perkara itu dengan ringkas pada sidang media selepas merasmikan satu program pencegahan awal penyalahgunaan dadah anjuran Persatuan Pengasih Malaysia dan Petronas hari ini.
 
Garis panduan yang dilancarkan pada 12 September itu, antara lainnya menggariskan bahawa golongan gay memakai baju berkolar-V dan membawa beg besar seperti perempuan. Perasmiannya dilakukan Timbalan Menteri Pelajaran, Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi yang dilihat sebagai sokongan kerajaan bagi mengiktiraf garis panduan tersebut.

Garis panduan berkenaan menerima pelbagai kritikan termasuk daripada Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin yang menyifatkannya sebagai satu tindakan yang tidak wajar kerana memberi tanggapan prejudis kepada sesetengah pihak.

Kementerian pelajaran kemudiannya tampil dengan satu kenyataan bahawa kementerian itu tidak pernah memberi pengesahan kepada pihak yang menyedia atau mengeluarkan garis panduan tersebut. 
Lesbian dibenarkan. Peraturan baru Angkatan Tentera Malaysia? satu kes suami isteri 'sama jantina', pesara tentera yang masih ...
Jika program tersebut benar-benar bermatlamatkan untuk mengiktiraf hak sesetengah pihak yang mempunyai kecenderungan seks yang songsang termasuklah golongan gay danlesbian, ia perlu dicegah dan ditentang.
Kami percaya setiap orang berhak untuk menyayangi dan disayangi, sama ada dia gay, lesbian, biseksual, transgender, heteroseksual, aseksual, pansexual dan sebagainya. Antara mereka yang mengecam pergerakan ...
Beliau berkata turut dibincangkan dalam muzakarah itu adalah gejala Lesbian, Gay, Biseksual, Transgender dan Transeksual (LGBT) yang tidak memerlukan pengeluaran sebarang fatwa kerana ia jelas haram di sisi Islam.
Kami percaya setiap orang berhak untuk menyayangi dan disayangi, sama ada dia gay, lesbian, biseksual, transgender, heteroseksual, aseksual, pansexual dan sebagainya. Antara mereka yang mengecam pergerakan .