Thursday, February 14, 2013

Brigadier General, Leftenan Jeneral, Laksamana Pertama angkatan tentera Darat, Laut, Udara sertai Pakatan Rakyat


Dua Brigadier General, Leftenan Jeneral, Laksamana Pertama angkatan tentera Darat, Laut, Udara sertai Pakatan Rakyat
Sekalipun mereka telah bersara, pengaruh, ilmu serta pengalaman mereka pastinya dapat sama membantu Pakatan Rakyat dalam usaha menentang kezaliman regim zalim Umno BN demi menyelamatkan negara Malaysia tercinta daripada terus dirakusi dan rakyat dikhianati.
PERAK 14 FEB: Belum pernah berlaku dalam sejarah negara, pegawai tertinggi tentera termasuk berpangkat jeneral bersama pembangkang bagi memastikan Pakatan Rakyat mengambil alih Putrajaya dari Umno BN, secara aman.
Antaranya, Lt Jen (B) Datuk Abdul Ghafir Abdul Hamid (Darat), Brig Jen (B) Datuk Abdul Hadi Al-Khatab (Udara), Laksamana Pertama (B) Imran Abd Hamid (Laut) dan Brig Jen (B) Datuk Najmi Ahmad (Kagat).
Berucap pada Siri Jelajah Merdeka Rakyat di Kampung Gapis, Padang Rengas di sini, Anwar berkata mereka akan hadir program Pakatan pada 16 Februari depan di Kuala Lumpur.

“Mereka bukan sahaja menyokong bahkan memberi jaminan bahawa peralihan kuasa akan berlaku secara aman dan tenteram.
“Penampilan mereka bertujuan menarik sokongan tentera dan bekas tentera bersama-sama menyokong Pakatan demi memastikan nasib dan masa depan lebih cerah untuk semua anggota,” katanya.