Saturday, April 27, 2013

Buat Macai: Bangkit Tok Nenek Kau dari kubur pun kau tak kan berani jawabDalam satu post di sini, seorang penyokong tegar Umno BN, sdra. Nazri antara lain menulis:
Pemimpin Dap ni berlakon je lebih, lebih-lebih lagi pemimpin seperti Lim Kit Siang ni, dekat pilihanraya baru nak berbaik-baik dengan bangsa Melayu, selepas pilihanraya je terus menindas bangsa Melayu seperti apa yang berlaku di Pulau Pinang.
Kerajaan Rakyat amat simpati terhadap sdra. Nazri, sejak beliau menjadi macai tegar Umno BN, otaknya dijangkiti virus lembam menyebabkan fikirannya tidak dapat berfungsi secara normal.

Komen saudara Nazri itu dengan mudah dikilas oleh Tuan Jeneral Jai dengan hujah bernas bersulam fakta;
Sumber bodoh mana yang ko kutip kata DAP tindas Melayu? Kalau betul DAP tindas Melayu Penang, kenapa MCA marah bila DAP utamakan Melayu? Sebab ko manusia bodoh berotakkan lembu dan spesis bahalol yang buta maklumat, ko baca kat sini: 
DAP tindas Melayu?
Jeneral Jai seterusnya membidas Nazri dengan hujah dan soalannya;

Kerajaan Rakyat Dari Rakyat Demi Rakyat
Kah kah kah... Kah kah kah... Kah kah kah... Kah kah kah...
hanya orang bodoh bersama umno
MACAM BIASA...  BANGKIT TOK NENEK MOYANG KO DARI KUBUR PUN KO TAKKAN BERANI JAWAB, BETUL TAK LEMBU PONDAN??

Kah kah kah... Kah kah kah...

Woi lembu pondan!!!

Bila um-nonok jumpa pengundi Melayu korang kata DAP tunggang PAS, tapi di Johor MCA kempen kata PAS tunggang DAP sebab DAP sokong negara Islam, mana satu yang betul ni bahalol???

Tapi kami tak hairan...
Kerajaan Rakyat Dari Rakyat Demi Rakyat
Kalau dah pemimpin bahalol, pencacai macam ko pun mesti bahalol jugak, betul tak lembu pondan SIAL???
Kerajaan Rakyat Dari Rakyat Demi Rakyat
Kah kah kah.. Kah kah kah.. Kah kah kah... Kah kah kah.. Kah kah kah.. Kah kah kah... Kah kah kahPETALING JAYA: Pergerakan Wanita MCA Pulau Pinang mempersoalkan kenapa kontraktor-kontraktor Cina di negeri itu tidak mendapat walaupun satu projek dari Jabatan Pengaliran dan Saliran (JPS) negeri dan sebaliknya kesemua projek diberi kepada kontraktor Melayu, Bumiputera dan India Muslim.
Kerajaan Rakyat
Pengerusinya Tan Cheng Liang, dalam blok parti itu hari ini berkata, beliau yakin kontraktor-kontraktor Cina turut menghantar permohonan tender mereka tetapi hairan kenapa tidak seorang pun kontraktor Cina mendapat projek JPS itu.
Pakatan Rakyat
“Adakah permohonan mereka tidak lengkap,?” soal beliau sebagai respon kepada kenyataan Ketua Menteri Lim Guan Eng bertarikh 27 Julai lalu.
Demi Rakyat
Lim dalam kenyataannya berkata, para kontraktor dalam lima daerah untuk projek JPS adalah terdiri daripada Melayu, Bumiputera dan India Muslim manakala kontraktor wanita mewakili 20 peratus.
Demi Rakyat
Tan berkata sejak DAP mengambil alih pentadbiran negeri, tidak ada seorang pun kontraktor Cina dalam lima daerah mendapat projek. JPS.
Demi Rakyat
Kerajaan DAP Pulau Pinang tidak sepatutnya memberi projek kepada kontraktor-kontraktor Bumiputera supaya dilihat adil tetapi mereka mesti memastikan para kontraktor itu mampu menyiapkan projek-projek yang diberi dan tidak menimbulkan masalah di kemudian hari.
Demi Rakyat
Tan berkata terdapat bukti bahawa walaupun mendapat sokongan daripada masyarakat Cina untuk Lim dan DAP, kepentingan masyarakat Cina kian terhakis sejak DAP berkuasa.
Demi Rakyat
“Mereka (DAP) sedar bahawa mereka tidak boleh bergantung kepada orang-orang Cina selama-lamanya tetapi saya harap tindakan DAP untuk “mengambil hati” bangsa-bangsa lain tidak dilakukan dengan mengenepikan kepentingan masyarakat Cina di negeri itu,” katanya.