Monday, April 8, 2013

Fuyoooo.. PapaGomo bakal bergelar Ahli Parlimen laa .... !!!


Datuk Seri Anwar Ibrahim and PapaGomo
Penulis blog haramjadah yang juga pesalah rasuah, Papagomo yang digugurkan daripada perkhidmatan dalam Polis Diraja Malaysia (PDRM) atas kesalahan rasuah mengumumkan untuk bertanding sebagai calon bebas menentang ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim di kerusi parlimen Permatang Pauh.

Bekas prebet polis, Papagomo atau nama sebenarnya Wan Muhammad Azri Wan Deris dilaporkan mengumumkan perkara itu melalui seorang pengikutnya, Mohamad Rafi Awang Kechik dalam satu sidang media di pejabat Suruhanjaya Pilihan Raya Wilayah Persekutuan.

Mohamad Rafi dalam laporan The Star Online hari ini menyebut, mereka juga berhasrat untuk menamatkan kerjaya politik Anwar.

PDRM pada akhir bulan lalu menjelaskan bahawa Wan Muhammad Azri dibuang kerja daripada pasukan itu sejak September 2012.

Nota ringkas buat macai dan calon pru-13 PKR

Mortadza menjelaskan, Wan Muhammad Azri pada mulanya ditangkap atas satu kesalahan jenayah dan dihadapkan ke mahkamah pada 31 Oktober 2005.

“Pada 6 September 2012, anggota ini disabitkan salah dan dijatuhkan hukuman. Seterusnya prosiding tatatertib PDRM terhadapnya telah dibuat dan anggota ini dibuang kerja berkuatkuasa 6 September 2012.

Kenyataan Rasmi PDRM: Wan Muhammad Azri ...
PapaGomo adalah pesalah rasuah 
PapaGomo jadi PapaKedana. Mati la kau Gomo