Saturday, May 4, 2013

PRU13: 6 Mei cuti umum di Selangor

Tan Sri Khalid Ibrahim Menteri Besar Selangor
INI KALI LAH - INI KALI LAH - INI KALI LAH
Kerajaan Selangor mengumumkan hari Isnin 6 Mei 2013 sebagai Hari Pelepasan Am bagi memudahkan semua rakyat Selangor mengundi pada Pilihan Raya Umum ke-13 yang bakal diadakan pada Ahad, 5 Mei 2013.

Hari Pelepasan Am ini diberikan bagi memudahkan rakyat Selangor melaksanakan tanggungjawab untuk mengundi dan merealisasikan Negeri Selangor sebagai Negeri Idaman, Maju, Sejahtera dan Berkebajikan.


Pemberian Hari Pelepasan Am ini selaras dengan Akta Hari Pelepasan 1951, perenggan 9 yang menyatakan bahawa Pihak Berkuasa Negeri boleh menetapkan satu hari sebagai hari pelepasan am.

Kerajaan Selangor berharap Hari Pelepasan Am ini digunakan sebaik mungkin untuk pulang mengundi di tempat masing-masing dan tidak perlu tergesa-gesa untuk kembali bekerja.

Kita mendoakan para pengundi dan rakyat Selangor pulang dengan selamat untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia.

Kerajaan Selangor terus komited untuk memastikan sebuah pentadbiran yang telus, bertanggungjawab serta bersih diteruskan di negeri ini dengan sokongan padu rakyat Selangor.

Undi anda semua akan menentukan nasib generasi akan datang. Undilah dengan bijak.

Tan Sri Khalid Ibrahim
Menteri Besar Selangor