Thursday, May 16, 2013

Senarai Menteri Kabinet: Kenapa nama dua pahlawan Melayu tidak tersenarai?

najib razak
Hari ini sibuk seluruh pelusuk negara pasal senarai menteri kabinet yang telah diumumkan oleh Perdana Menteri Malaysia yang mendakwa kononya partinya, Umno (Baru) BN haram jadah pelesit sundal mulong menang dalam pilihan raya umum ke13 lalu.

Malangnya tiada seorangpun baik penyokong, maupun pencacai daripada parti Umno (Baru) BN haram jadah pelesit sundal mulong yang mengingatkan Najib Razak dua nama pahlawan Melayu Umno (Baru) yang tidak disenaraikan dalam "Senarai Menteri Kabinet Najib Razak".

Walaupun dua pahlawan Melayu Umno (Baru) tersebut gagal dalam pilihan raya umum ke13 lalu, tetapi pengorbanan kededuanya dalam memartabatkan Rosmah Mansor sebagai wanita suci tidak dapat dinafikan!


Datuk Ibrahim Ali dan Datuk Zulkifli Noordin
Kededua pahlawan Melayu Umno (Baru) itu adalah: Datuk Ibrahim Ali dan Datuk Zulkifli Noordin.

Benar mereka tewas dan gugur kemaluannya, tetapi apalah salahnya Najib Razak lantik mereka sebagai Senator, kemudian senaraikan mereka dalam "Senarai Menteri Kabinet".

Jawatan menteri apa yang patut diberikan kepada kededua pahlawan Melayu Umno (Baru) itu, mungkin pembaca Kerajaan Rakyat bolih cadangkan.

En. Nazri, sila beri cadangan.