Monday, June 10, 2013

#BLACK505: SPR sila ambil perhatian, kalian adalah barua gampang tahap tertinggi !!!

BLACK505 PADANG MERBOK PADA 22 JUN 2013
BLACK505 PADANG MERBOK PADA 22 JUN 2013
BLACK505 PADANG MERBOK PADA 22 JUN 2013
Kerajaan Rakyat bersama majoriti rakyat Malaysia beri amaran kepada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur dan Polis diRaja Malaysia, tolong jangan main wayang dan jangan menjadikan DBKL dan PRDM sebagai kuda tunggangan SPR serta Umno.

Dalam permohonan awal bagi mengadakan #Black505 pada 15 Jun 2013, kalian berdalih berkaitan tarikh. Kali ini, kami turuti setiap tuntutan perundangan, maka, jangan kalian berdolak-dalih.

Kepada Suruhanjaya Pilihanraya yang menjadi agen pengkhianat rakyat Malaysia melalui penipuan pilihan raya umum ke13, sila ambil perhatian: Pada pandangan mata rakyat, kalian adalah barua gampang tahap tertinggi !!! - Kerajaan Rakyat

#BLACK505 PADANG MERBOK PADA 22 JUN 2013, TIDAK ADA ALASAN DBKL TIDAK MEMBERI KEBENARAN

Pakatan Rakyat telah memberikan notis untuk mengadakan perhimpunan aman #black505 di Padang Merbok yang mulanya dijadualkan pada 15 Jun 2013 dalam tempoh 10 hari seperti yang dituntut oleh pihak berkuasa. Penganjur juga menerima nasihat kepimpinan Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk tidak mengadakannya di Dataran Merdeka, walaupun itu adalah tempat perhimpunan yang dituntut oleh banyak pihak.Saya mengambil kira rayuan pihak-pihak yang telah pun mempunyai perancangan program di Padang Merbok pada 15 Jun 2013. Setelah berbincang dengan IPD Dang Wangi, penganjur membuat keputusan untuk menukar tarikh perhimpunan aman #black505 Padang Merbok ke minggu yang seterusnya iaitu pada 22 Jun 2013 bermula jam 12 tengahari.

Permohonan kepada DBKL untuk menggunakan Padang Merbok pada 22 Jun 2013 telah pun dibuat pada hari Jumaat 7 Jun 2013, iaitu 2 hari selepas permohonan pertama dibuat. DBKL juga telah mengesahkan bahawa semasa permohonan dibuat pada 7 Jun 2013, tidak ada mana-mana pihak yang membuat permohonan mengadakan acara di Padang Merbok pada 22 Jun 2013.

Oleh itu, tidak ada lagi alasan untuk DBKL dan Menteri Wilayah Persekutuan bermain politik dengan melengah-lengahkan permohonan ini. Saya ingin mengingatkan Menteri Wilayah Persekutuan bahawa majoriti besar rakyat di Wilayah Persekutuan bersama-sama Pakatan Rakyat dan beliau perlulah menghormati hasrat rakyat Wilayah Persekutuan yang mahu berhimpun secara aman di Padang Merbok yang merupakan padang milik rakyat.

Notis kepada IPD Dang Wangi akan dibuat esok dalam tempoh 10 hari seperti yang dituntut oleh PDRM.

Ini adalah ketetapan akhir dan tidak akan ada sebarang perubahan selepas ini tidak kira apa alasan yang diberikan oleh DBKL.

Perhimpunan aman #black505 akan diadakan pada tarikh 22 Jun 2013 (Sabtu) bermula jam 12 tengahari di Padang Merbok. Rakyat Malaysia yang cintakan kebenaran dan menolak penipuan pilihanraya diseru turun beramai-ramai untuk menuntut 3 perkara:

1.       Keseluruhan ahli SPR meletakkan jawatan serta-merta dan ahli-ahli SPR yang baru akan dilantik secara bersama dengan Pakatan Rakyat dan kumpulan civil society yang mewakili rakyat;

2.      Pilihanraya semula di 30 kawasan Parlimen bila mana dibuktikan berlaku penyelewengan;

3.      Hentikan sebarang usaha untuk meminda undang-undang pilihanraya atau persempadanan semula sehinggalah ahli-ahli SPR baru yang adil dilantik secara bersama seperti tuntutan (1)

RAFIZI RAMLI
Pengarah Strategi KEADILAN
Ahli Parlimen Pandan

10 JUN 2013

Pengesahan 25 Petisyen Pilihanraya dan tindakan saman terhadap Pengerusi SPR
Muslimah PAS terhangat dipasaran May 2013
Dengar sini wahai rakyat jelata, Raja Bodek Al Haram Wal Jadah bertitah