Monday, June 10, 2013

Ikutkan hati nak je aku terajang Datuk Bandar Kuala Lumpur ni... !!

Black505 Padang Merbok
Ikutkan hati nak je aku terajang Datuk Bandar Kuala Lumpur ni, cakap dia pusing-pusing, belit-belit, dolak-dalih! Baru je kejap tadi aku postkan kenyataan berkaitan #Black505 antara lain kenyataan itu menyebut;  
Permohonan kepada DBKL untuk menggunakan Padang Merbok pada 22 Jun 2013 telah pun dibuat pada hari Jumaat 7 Jun 2013, iaitu 2 hari selepas permohonan pertama dibuat. DBKL juga telah mengesahkan bahawa semasa permohonan dibuat pada 7 Jun 2013, tidak ada mana-mana pihak yang membuat permohonan mengadakan acara di Padang Merbok pada 22 Jun 2013.
Datuk Bandar Kuala Lumpur Ahmad Phesal
Ahmad Phesal 
Macamana hati tak marah, 7 Jun 2013 Datuk Bandar, si Ahmad Phesal kata 22 Jun 2013 tiada siapa yang guna Padang Merbok, hari ini dia berdalih dengan alasan hendak buat persediaan untuk program untuk Majlis Olimpik Malaysia pulak! Haram jadah betul la si Phesal ni, apa la salahnya kalau masa Rafizi jumpa dia on 7 June 2013 dulu dia beritahu dengan jujur, cakap terus terang, bagi senang kerja rakyat untuk berhimpun secara aman. Sudahlah Perdana Menteri haram jadah, kini Datuk Bandar juga nak ikut perangai Najib Razak. Apa nak jadi dengan pengawai kerajaan sialan macamni... kalau gini lah caranya, memang nyampah aku tau!!Kalau polis boleh terajang orang awam, polis tembak orang awam yang tidak bersalah dan tiada apa-apa tindakan diambil terhadap anggota polis haram jadah tu, tak kan lah Kerajaan Rakyat baru cakap nak terajang si Mat Phesal dah jadi satu kesalahan pulak. Tak adillah macam tu. Mana aci kan !! kan kan kan... 

Pukul 5 petang tadi sebuah portal online; MalaysiaKini pula melaporkan, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) menolak permohonan Pakatan Rakyat untuk mengadakan perhimpunan mempertikaikan keputusan pilihan raya Black 505 di Padang Merbok pada 22 Jun ini.

Datuk Bandar Ahmad Phesal Talib sebaliknya mencadangkan pembangkang mengadakan perhimpunan itu di tempat tertutup seperti stadium.

Beliau juga berkata akan membantu Pakatan mencari tempat yang sesuai seperti perhimpunan yang diadakan di Selangor sebelum ini. 

Perhimpunan pertama Pakatan sebelum ini diadakan di Stadium Kelana Jaya.

Bercakap dalam sidang media hari ini, Ahmad Phesal, keputusan menolak permohonan itu dibuat antaranya kerana Majlis Olimpik Malaysia sudah menempah tempat itu sejak tahun lalu lagi untuk acara mereka pada 23 Jun.

Justeru, mereka harus membuat persediaan logistik sehari sebelum itu.

Pengesahan 25 Petisyen Pilihanraya dan tindakan saman terhadap Pengerusi SPR
Muslimah PAS terhangat dipasaran May 2013
Dengar sini wahai rakyat jelata, Raja Bodek Al Haram Wal Jadah bertitah