Wednesday, June 5, 2013

Perompak tembak perompak berlesen, padan muka dia !!

Biasa kita dengar; polis adalah perompak berlesen
polis jahat
Lantaran perangai keparat ramai polis di Malaysia ni, maka bila ada polis yang mendapat bencana, simpati rakyat terhadap polis hambar. Biasa kita dengar; polis adalah perompak berlesen. Bila perompak tembak polis, saya ibaratkan samalah seperti perompak tembak perompak!!
ALOR SETAR – Ketua Balai Polis Senai, Johor cedera ditembak ketika cuba menghalang dua penjenayah melakukan rompakan bersenjata di sebuah kedai emas di Batu 4, Jalan Kuala Sungai di sini petang tadi.
Dalam kejadian pada pukul 4.30 petang itu, Inspektor Zuwairi Ramli, 30, cedera di tapak tangan kanan dan dirawat di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB).

Semasa kejadian, pegawai polis yang sedang bercuti bersama keluarganya itu dalam perjalanan pulang ke Johor selepas menghantar rombongan pengantin ke Pulau Langkawi.
Zuwairi dikatakan turun dari kereta dan menuju ke kedai tersebut selepas beliau berasa curiga melihat dua lelaki berada di dalam premis berkenaan.
Ketua Polis Kedah, Datuk Ahmad Ibrahim berkata, Zuwairi yang berjalan menuju ke kedai itu terus ditembak oleh salah seorang penjenayah yang ketika kejadian mahu meninggalkan kedai emas tersebut. - KOSMO!