Thursday, July 11, 2013

Tengok gambar ni. Sudahlah skirt pendek, tak pakai seluar dalam pulak tu

Sudahlah skirt pendek, tak pakai seluar dalam pulak tu. Inilah antara punca berlakunya jenayah seksual. Bila dah kena raba, kena korek, kena rogol, kata lelaki yang jahat. Sebenarnya si perempuan tu yang hendak sangat dirogol.
MP: Wanita pakai skirt pendek punca jenayah seksual
Sudahlah skirt pendek, tak pakai seluar dalam pulak tu
Seorang MP PAS hari ini meminta agar menteri pembangunan wanita Datuk Rohani Abdul Karim memperketatkan etika pemakaian wanita di tempat awam bagi mengelak jenayah seksual berlaku.

Siti Zailah Mohd Yusoff (PAS-Rantau Panjang) mendakwa, pemakaian seluar dan skirt terlalu pendek di tempat awam itu merupakan salah satu punca berlakunya jenayah seks melibatkan wanita. 

"Kita minta kementerian beri kerjasama untuk kuatkuasakan etika berpakaian. Lihat punca berlakunya jenayah seksual sebagai contoh, pakaian yang tak sopan di tempat awam.

"Kita lihat fenomena baru yang dibawa oleh kerajaan BN iaitu artis-artis korea yang suka memakai seluar pendek dan budaya ini berleluasa di kalangan gadis.

"Begitu juga pramugari yang memakai skrit yang sangat pendek, terbelah di belakang," katanya.

Beliau berkata demikian semasa bertanya soalan ketika Rohani memberi ucapan pergulungan di Dewan Rakyat hari ini.

Menteri pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat itu tidak mempedulikan soalan Zailah dan meneruskan ucapan penggulungan kementeriannya. 
Sudahlah skirt pendek, tak pakai seluar dalam pulak tu