Friday, August 15, 2014

Biadap punya Cina DAP, dia tuduh Melayu PAS tidak boleh dipercayai dan munafik

Biadap dan kurang ajar punya Cina DAP, Teng Chang Khim. 


Dr Halimah Ali
Kalau benarlah apa yang dilaporkan oleh sebuah portal berita dalam talian bahawa bekas exco DUN Selangor Datuk Teng Chang Khim menuduh exco hal ehwal pendidikan, Dr Halimah Ali sebagai “tidak boleh dipercayai dan munafik”, maka saya kira orang Melayu dan Islam khususnya di Selangor wajib bersatu untuk menentang Cina DAP agar kebiadapan dan perangai kurang ajar seperti yang ditunjukkan oleh Teng Chang Khim ini tidak menjadi barah yang boleh menjatuhkan lagi maruah bangsa Melayu.. !

Hello Teng, engkau nak berpolitik tu berpada-padalah sikit brader... janganlah sampai tuduh orang Melayu Islam seperti Dr Halimah Ali sebagai “tidak boleh dipercayai dan munafik”, ini sudah lebih.. !! Saya bukannya benci DAP tetapi saya benci bila ada Cina DAP yang sudah berani tunjuk lagak pada orang Melayu dan orang Islam.. !!

Portal Malaysiakini pada jam 11:53AM - 15 Aug 2014 melaporkan seperti berikut:Krisis politik Selangor memasuki episod baru hari ini apabila bekas exco Datuk Teng Chang Khim mula membuka pekung dalam pentadbiran Selangor dengan melancarkan serangan ke atas anggota exco PAS yang masih setia pada Tan Sri Khalid Ibrahim.

Beliau mensasarkan serangannya pada exco hal ehwal pendidikan, Dr Halimah Ali yang disifatkannya sebagai “tidak boleh dipercayai dan munafik” kerana didakwa berpura-pura tidak tahu mengenai rancangan Khalid untuk membubar DUN.

Tidak cukup dengan itu, beliau juga membangkitkan isu pemberian peruntukan untuk sekolah persendirian Cina di Selangor yang didakwanya dilengah-lengahkan oleh anggota exco tersebut.

Dakwanya, bermula dari tahun 2009, empat sekolah Cina persendirian di Selangor mendapat peruntukan automatik dari kerajaan negeri sebanyak RM2 juta setiap tahun.

Namun bermula tahun ini, dakwanya, sekolah-sekolah itu diminta mengisi borang untuk mendapat peruntukan tersebut dan dikenakan pelbagai syarat.

"Ada beberapa contoh sebelum ini, antaranya sekolah-sekolah Cina persendirian dijanjikan peruntukan (dari kerajaan negeri) tetapi beliau melengah-lengahkan pemberian peruntukan itu," kata Teng.

Beliau berkata demikian sewaktu mengulas kenyataan Halimah pagi ini yang mendakwa tidak tahu menahu tentang kenyataan Teng berkenaan pembubaran DUN.

Teng semalam mendakwa beliau mendapat 'khabar' dari sumber tertinggi yang Khalid akan membubarkan DUN dalam masa terdekat.

"Saya tidak tahu menahu tentang perkara itu," kata Halimah sewaktu ditemui wartawan pagi tadi sebelum memasuki pejabatnya di bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK).