Monday, August 11, 2014

PKR Menuju Kehancuran: Lebih Ramai Akan Keluar Parti

Akibat kecelaruan dalam pentadbiran Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan susulan tindakan parti itu memecat Tan Sri Khalid Ibrahim semata-mata kerana menurut nafsu gelojoh Ketua Umumnya (KETUM) Anwar Ibrahim yang inginkan isterinya menjadi menteri besar, umum yakin lebih ramai ahli PKR akan mengikut jejak Faekah Husin.

Faekah Husin umum keluar PKR hari ini

Faekah Husin, bekas setiausaha politik Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengumumkan beliau keluar PKR hari ini kerana membantah cara parti itu memecat bekas bosnya.

Faekah yang juga ketua pegawai eksekutif Menteri Besar Incorporated (MBI) menyatakan beliau telah menghantar surat kepada ibupejabat PKR hari ini.

Faekah yang juga bekas setiausaha politik Presiden PKR, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail sebelum ditugaskan dengan Khalid pada 2009, bagaimanapun tidak mahu mengulas lanjut selain menyatakan beliau "hilang kepercayaan terhadap parti."

Surat yang dialamatkan kepada Setiausaha Agung PKR Datuk Saifuddin Nasution Ismail itu berkata PKR tidak mengamalkan cara berhemah dan terpesong dari prinsip parti dalam pemecatan Khalid Sabtu lalu.

"Cara dan tindakan yang dilakukan oleh pucuk pimpinan parti ke atas Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim jelas terkeluar dan terpesong daripada nilai-nilai keadilan yang selama ini yang diperjuangkan oleh partinini sejak ditubuhkan pada 4 April 1999," petik surat itu.